Valg af lister – hvad skal du være opmærksom på?

Vi forsøger i dette indlæg at give dig et overblik over hvad du skal være opmærksom på, når du skal vælge lister.

Hvad materiale skal du vælge?

Når du skal vælge lister findes de i mange forskellige træsorter, som i en høj grad handler om smag og behag. Er du i tvivl om hvad du skal vælge? Få gode råd hos Listeeksperten.

Der findes mange forskellige træsorter og plasttyper. Der tilbydes lister i mange træsorter, såsom eg, bøg, mahogni, teak og ask. Dog er den mest almindelige type fyrretræ når det kommer til fodlister. Fyrretræ er billig og nem at behandle med lak, olie eller maling. Derudover skal du tage højde for hvilken farve du har på væggen og hvilken type gulv fodlisterne skal sammensættes med. Skal listerne blot behandles med lak eller olie eller skal de også males? Dette er forhold som du skal tage højde for når du skal ud og vælge llister som passer bedst til dig.

Hvilken type liste skal du vælge?

Når du har fundet ud af hvad materiale din fodliste skal være i skal du også tage højde for hvilken type samlingsløsning du skal bruge til dine fodlister. Du bør vælge dine fodlister med omhu, så de passer til det rum, hvor de skal monteres. Herved er der selvfølgelig en større sandsynlighed for, at du kommer hjem med den rette fodliste til dit behov.

Hulkehllister

Hulkehllisten giver dig en flot samlingsløsning til et indvendigt hjørne. Den anvendes typisk på bordplader i både våde og tørre rum eller som en afslutning mellem bord og væg. Hulkehllisten kan også anvendes som hjørneliste i væggens indadgående hjørne eller alternativt som en skyggeliste ved loft. Hulkehllisten er meget fleksibel og kan følge væggens ujævnheder.

Skyggelister

Skyggelister bruges ofte mellem overgangen fra loft til væg som dækliste for det kedelige mellemrum mellem loft og væg, skæve afskæringer eller små skader. Man kan dække dette med mange typer lister, men den bedste egnede er skyggelisten, der også er meget nem at sætte op. Skyggelisten fås i mange forskellige varianter. Hermed får du lang hele væggen flot finish.

Fejelister

Fejelister monteres langs et dørtrin eller som afslutning. Ved denne type af liste findes en skrå kant, så overgangen ved dørens bundstykke er pænere. Fejelisten er meget fleksibel og følger let gulvets eventuelle ujævnheder samt lettere krumninger.

Skurelister

Skurelister og fejelister har samme funktion. Skurelister anvendes så at der ikke bliver en synlig afstand mellem selve fodlisten og gulvet. Derved kommer der heller ikke støv og snavs i mellemrummet mellem disse lister.

Skulle du have spørgsmål til ovenstående er vi altid behjælpelig! Skriv endelig til os på info@listeeksperten så svarer vi dig hurtigst muligt.

 

windelborg Forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.